top of page

Spekburger, boschampignons en pasta


Door: Patrick Vandenbergh

Ingrediënten (4pers):


  • 400gr pasta

  • 1 ui

  • 4 teentjes look

  • 500gr gemengde bospaddestoelen

  • 400gr parmezaan

  • 250ml room

  • verse oregano

  • 4 spekburgers

Aan de slag:


  1. Snij de ui fijn en plet de look

  2. Verwijder zand van de boschampignons en snij ze in eetbare stukken.

  3. Snipper de oregano.

  4. Stoof de ui en de look aan tot glazig.

  5. Voeg de champignons toe en bak ze gaar.

  6. Giet de room erbij en laat inkoken tot de gewenste sausdikte.

  7. Kook de pasta al dente.

  8. Bak ondertussen de spekburgers in een pan met boter mooi bruin.

  9. Doe de helft van de parmezaan en oregano onder de saus.

  10. Voeg een beetje kookvocht van de pasta bij zodat de saus mooi gaat blinken.

  11. Kap de uitgelekte pasta bij de champignons saus en meng goed.

  12. Dresseer de spekburger op het bord, draai de pasta op een vork en zet mooi op de burger.

  13. Versier met oregano of cresson


Smakelijk eten!



161 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page