top of page

Snitzel Inspiratie!

Het is begin oktober, hoogtijd voor onze jaarlijkse OKTOBERFEST!

De winkel kleurt blauw en de toonbank ligt weer vol met de klassiekers: alphen macaroni, tiroler grostl, rookworsten, spekvinken, grillworst speciaal en natuurlijk snitzels.


De klassieke bereiding : snitzel met goudgele frietjes en een slaatje. We kennen het allemaal. Deze heerlijke comfortfood brengt ons meteen naar de bergen tijdens de ski-vakantie. Hier thuis mag het al eens iets anders zijn (én gezonder).


PragerCroque Door: Patrick Vandenbergh - Recept: gebasseerd op Njam

Ingrediënten (4pers):

  • 4 snedes brood naar keuze

  • 2 hardgekookte eieren

  • 6 anjovisfilets

  • 8 appelkappertjes

  • takje peterselie

Aan de slag:

  1. Bak de snitzel goudbruin aan beide kanten.

  2. Rooster de snedes brood in de broodrooster of tussen de grill.

  3. Trancheer de snitzel en beleg het brood ermee.

  4. Leg de anjovisfilets erop en hak de appelkappertjes fijn. Hak het ei heel erg fijn en strooi samen met de appelkappertjes op je croque.

  5. Werk af met fijn gehakte peterselie en partje citroen.

Praagse snitzel met gestoofd witloof, spinazie en appelsien. Door: Patrick Vandenbergh - Recept: gebasseerd op Lekker koken

Ingrediënten (4pers):

  • 4 praagse snitzels -> Zie webshop

  • 400gr verse spinazie

  • 4 stronken witloof

  • 3 appelsienen

  • 1kg aardappelen

  • 1tl nootmuskaat

  • 1dl melk

  • Peper en zout

Aan de slag:

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.

  2. Snijdt het witloof in twee, verwijder de kern en snij in gelijke reepjes.

  3. Rasp de schil van 1/2 appelsien en pers hem volledig. Schil de overgebleven appelsienen met een scherp mes snijdt in partjes en vang het sap op. Tip: je snijdt de partjes net naast de vliesjes. Libelle Lekker maakte er een handige video van: Kijk hier

  4. Kook de aardappelen gaar en giet af. Pureer en meng met melk, nootmuskaat, peper en zout. Voor de liefhebbers kan er ook een klontje boter en 1 eidooier bij.

  5. Verhit olie in braadpan en bak het witloof goudbruin (5min), overgiet met appelsiensap en kruid met peper en zout. Laat nog 5min sudderen.

  6. Voeg de spinazie bij het witloof en roer om. Wanneer de spinazie slinkt meng je de sinaasappel partjes en de geraspte schil eronder.

  7. Bak de praagse snitzel goudbruin aan elke kant.

  8. Klassiek: Zet alle potten en pannen op tafel - smullen maar! Nét iets meer: Dresseer de puree op je bord, leg de groenten ernaast en de snitzel erboven op. Afwerken met enkele partjes appelsien.

  9. Smakelijk eten!

113 weergaven0 opmerkingen
bottom of page