top of page
246780673_609793606722903_7786780127083814669_n (1)_edited_edited_edited.jpg

Passie met een missie.

Natuurlijke ingrediënten zijn de basis van

een gezonde levensstijl.  

Ambacht & lokale producten

Charcuterie uit eigen atelier

​Het atelier is de plek waar de liefde voor het vak elke dag tastbaar wordt. Hier maken we onze huisgemaakte charcuterie, bereide gerechten en tal van maaltijden – met tijd, zorg en veel goesting. Alles gebeurt in eigen atelier, van het uitbenen tot het kruiden, roken en garen. We kiezen bewust voor pure smaken, zelf samengestelde kruidenmengelingen en beperken het gebruik van zout en bewaarmiddelen tot een minimum.

​

Sinds april 2025 bevindt ons atelier zich op onze boerderij in Merksplas, de Spetserhoeve. Een nieuwe locatie, maar dezelfde vertrouwde kwaliteit. Door de verhuis hebben we meer ruimte gekregen om onze ambacht nog beter te laten groeien. Want echte ambacht is vraagt tijd én plaats.

Vanuit het atelier in Merksplas brengen we met trots onze producten naar de toonbanken in Turnhout én in de hoevewinkel. Zo blijft het atelier het kloppend hart van ons verhaal – alleen klopt het nu net iets ruimer.

Hoe wordt jouw beenham gemaakt? 

Het maken van charcuterie vraagt vakmanschap, vaardigheden en passie. Geen enkel stuk is hetzelfde, zo wordt de beenham op maat uitgebeend en gepekeld. Dit doet Gert op de eeuwenoude manier: met de handpalmen wordt het zout verdeeld en ingemasseerd. Zo komen de eiwitten in het vlees vrij en kan het zout worden opgenomen. Hierna wordt de beenham opgekoord met het been erin.

Na enkele uren koken op een lage temperaturen is de beenham klaar om af te koelen. Het been geeft extra smaak aan de ham en wordt verwijderd voor de beenham in de toonbank gaat. Elke week wordt dit proces herhaald en bijgesteld waar nodig. De ingrediënten van een beenham zijn erg beperkt: ham van 't spetservarken, kruiden van de chef en zout voor het pekelen. 

ambachtsman LOGO.png
HIB LOGO.png
ambassadeur LOGO.png

Slagerij Donckers in de media

'' Slagerij Donckers is ambassadeur LEKKER VAN BIJ ONS. ''

2021 - vlam

In september 2021 is slagerij Donckers erkent als ambassadeur van LEKKER VAN BIJ ONS. Deze erkenning is een initiatief van de VLAM en minister van landbouw & voeding Hilde Crevits.  'Voedsel verbindt boer & burger' brengt bedrijven en organisaties die kiezen voor lokale producten. Bij slagerij Donckers gaan ze nog een stapje verder met het eigen label : 't Spetservarken. De ambassadeur kiest resoluut voor deze zes pijlers : Lekker, Herkomst, Passie, Kwaliteit, Innovatie  en Duurzaam.

Meer info over ambassadeur : klik hier

'' Slager en vakman GERT DONCKERS stelt zijn sopressa salami voor in ons vaktijdschrift. ''

2021 - Food & Meat (vaktijdschrift)

In het vaktijdschrift FOOD & MEAT stelt Gert Donckers zijn sopressa salami voor. Een salami met italiaanse kruiden in een natuurdarm. Een erg moeilijk product dat de nodige vakkennis, ervaring en passie vereist. 

​

Bekijk het artikel : klik hier

'' Jonge slager maakt erezaak van ambachtelijk werk en lokale producten. ''

2020 - Gazet van Antwerpen

Met de heropening van onze winkel op 31 oktober 2021 kijken we trots naar onze vernieuwde winkel. We hadden een kleine verbouwing gepland. Maar doorheen de jaren zijn we zo snel gegroeid dat we voor een totaal renovatie hebben gekozen. Een groter atelier om meer charcuterie ambachtelijk te maken, een vernieuwde winkel met een overzichtelijk assortiment én een raam naar onze atelier. Een open atelier versterkt het gevoel met de klanten en het vertrouwen. Alles mag gezien worden. 

Lees het artikel klik hier

'' Slagerij Donckers steunt coronagedupeerden tijdens openingsweekend. ''

2020 - Made in Kempen

Tijdens de twee feestweekends in oktober deelden we goodiebags uit met enkele bonnen van onze partners : koffiebar AROMA en brasserie REKRUUT. Zo steken we de professionele klanten uit de horeca een hart onder de riem en bedanken we onze klanten voor het vertrouwen. 

Lees het artikel : klik hier

'' Nieuwe slagerswinkel van slagerij Donckers zet
nog meer in op lokaal.''

2020 - Made in Kempen

Op dinsdag 22 september 2020 sluit slagerij Donckers definitief de deuren van hun 'oude winkel'. We gaan voor een totaal renovatie van winkel, atelier én buitenkant. Met een ruimere winkel, meer toonbank en wandkoeling kunnen we uitpakken met meer lokale producten: 't Spetsersvarken van eigen kweek, Limousin rundvlees, lokale kaas en huisbereide maaltijden en dagschotels. Vanaf 31 oktober 2020 geopend in de volledig vernieuwde zaak!

Lees het artikel klik hier

'' Beenhouwer is geen uitstervend beroep. "

2020 - Gazet van Antwerpen

Het aantal jonge slagers kent zijn dieptepunt. Weinig nieuwe leerlingen in de richting beenhouwerij en erg weinig nieuwe starters. Toch kan je in Turnhout nog terecht voor je lekker stukje vlees. In 2017 zijn Gert & Sanne gestart aan hun avontuur. Als jonge slager, met 6 jaar ervaring, heb ik de sprong genomen. Het is een harde stiel, met lange dagen en zwaar werk. Maar de passie is zo groot dat we er geen moment spijt van hebben. 

Lees het artikel : klik hier

'' Slagerij Donckers ontvangt het HIB- Label. ''

2018 - Made in Kempen

Na de erkenning als ambachtsman volgt het HIB Label snel. In 2018 ontvangt slagerij Donckers het 'HANDMADE IN BELGIUM' Label. Het label staat voor authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Met dit label ben je 100% zeker van Belgische kwaliteit op kleine schaal. Een tweede bekroning op de ambachtelijke charcuterie die we maken met passie. 

Meer info over het label klik hier

'Net een jaar bezig en erkend als ambachtsman. '

2018 - Made in Kempen

Slagerij & Traiteur Donckers ontvangt in januari 2018 de erkenning als ambachtsman. Een titel uitgekeerd door de FOD Economie aan ondernemingen die het authentieke karakter, de manuele aspecten en de kennis van ambacht op de eerste plaats zetten. 'We zijn trots deze erkenning te ontvangen als eerste slager in Turnhout en omstreken.'

​

Lees het volledige artikel : klik hier

SLAGERIJ DONCKERS

Gert & Sanne

​

SLAGERIJ IN TURNHOUT

Kruishuisstraat 111 - Turnhout

 mail: slagerijdonckers@gmail.com

WEBSHOP TURNHOUT​​​​

SLAGERIJ DONCKERS

Gert & Sanne

​​

HOEVEWINKEL MERKSPLAS

Hoekeinde 34a - Merksplas

 mail: info@spetserhoeve.be

WEBSHOP MERKSPLAS​​​​

© 2025 slagerijdonckers

BE 0665 905 097

bottom of page