IN DE MEDIA

Slagerij en traiteur Donckers

'Slagerij Donckers is ambassadeur LEKKER VAN BIJ ONS. '

VLAM - 2021

In september 2021 is slagerij Donckers erkent als ambassadeur van LEKKER VAN BIJ ONS. Deze erkenning is een initiatief van de VLAM en minister van landbouw & voeding Hilde Crevits.  'Voedsel verbindt boer & burger' brengt bedrijven en organisaties die kiezen voor lokale producten. Bij slagerij Donckers gaan ze nog een stapje verder met het eigen label : 't Spetservarken. De ambassadeur kiest resoluut voor deze zes pijlers : Lekker, Herkomst, Passie, Kwaliteit, Innovatie  en Duurzaam.

230556027_271019137711725_530346501778946136_n (1)_edited.jpg

'Jonge slager maakt erezaak van ambachtelijk werk en lokale producten'

Gazet van Antwerpen- 2020

Met de heropening van onze winkel op 31 oktober 2021 kijken we trots naar onze vernieuwde winkel. We hadden een kleine verbouwing gepland. Maar doorheen de jaren zijn we zo snel gegroeid dat we voor een totaal renovatie hebben gekozen. Een groter atelier om meer charcuterie ambachtelijk te maken, een vernieuwde winkel met een overzichtelijk assortiment én een raam naar onze atelier. Een open atelier versterkt het gevoel met de klanten en het vertrouwen. Alles mag gezien worden. 

safe_image.jfif
227246720_4757756780937176_7673525450371584202_n (1)_edited.jpg

'Slager en vakman GERT DONCKERS stelt zijn sopressa salami voor in ons vaktijdschrift.'

Food & Meat - 2021

 

 

In het vaktijdschrift FOOD & MEAT stelt Gert Donckers zijn sopressa salami voor. Een salami met italiaanse kruiden in een natuurdarm. Een erg moeilijk product dat de nodige vakkennis, ervaring en passie vereist. 

227246720_4757756780937176_7673525450371584202_n (1)_edited.jpg

'Slagerij Donckers steunt coronagedupeerden tijdens openingsweekend'

Handmade In Belgium - 2020

Tijdens de twee feestweekends in oktober deelden we goodiebags uit met enkele bonnen van onze partners : koffiebar AROMA en brasserie REKRUUT. Zo steken we de professionele klanten uit de horeca een hart onder de riem en bedanken we onze klanten voor het vertrouwen. 

'Slagerij Donckers ontvangt het HIB- Label'

Handmade In Belgium - 2018

 

Na de erkenning als ambachtsman volgt het HIB Label snel. In 2018 ontvangt slagerij Donckers het 'HANDMADE IN BELGIUM' Label. Het label staat voor authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Met dit label ben je 100% zeker van Belgische kwaliteit op kleine schaal. Een tweede bekroning op de ambachtelijke charcuterie die we maken met passie. 

https___static.hbvl.be_Assets_Images_Upload_arch_2013_08_08_2683744_eden-design-ontvangt-e
227246720_4757756780937176_7673525450371584202_n (1)_edited.jpg

'Beenhouwer is geen uitstervend beroep'

Gazet van Antwerpen - 2020

Het aantal jonge slagers kent zijn dieptepunt. Weinig nieuwe leerlingen in de richting beenhouwerij en erg weinig nieuwe starters. Toch kan je in Turnhout nog terecht voor je lekker stukje vlees. In 2017 zijn Gert & Sanne gestart aan hun avontuur. Als jonge slager, met 6 jaar ervaring, heb ik de sprong genomen. Het is een harde stiel, met lange dagen en zwaar werk. Maar de passie is zo groot dat we er geen moment spijt van hebben. 

'Nieuwe slagerswinkel van slagerij Donckers zet nog meer in op lokaal'

Handmade In Belgium - 2020

Op dinsdag 22 september 2020 sluit slagerij Donckers definitief de deuren van hun 'oude winkel'. We gaan voor een totaal renovatie van winkel, atelier én buitenkant. Met een ruimere winkel, meer toonbank en wandkoeling kunnen we uitpakken met meer lokale producten: 't Spetsersvarken van eigen kweek, Limousin rundvlees, lokale kaas en huisbereide maaltijden en dagschotels.

Vanaf 31 oktober 2020 geopend in de volledig vernieuwde zaak!

246808581_580951489837160_3378154963099332396_n.jpg
22-01-18.jpg

'Net een jaar bezig en erkend als ambachtsman. '

Made In Kempen - 2018

Slagerij & Traiteur Donckers ontvangt in januari 2018 de erkenning als ambachtsman. Een titel uitgekeerd door de FOD Economie aan ondernemingen die het authentieke karakter, de manuele aspecten en de kennis van ambacht op de eerste plaats zetten. 'We zijn trots deze erkenning te ontvangen als eerste slager in Turnhout en omstreken.'